Societat digital

Societat digital

dissabte, 14 de novembre del 2015

CONFERÈNCIA DAVID MANIEGA

El dia 10 de novembre va venir David Maniega a fer una xarrada sobre les noves tecnologies, les quals, la majoria d’elles es poden aplicar a l’educació. Va parlar de molts temes interesants com el BigData, les smartcity i diversos aparells tecnologics els quals poden ser aplicats a la educació.

Un dels continguts que més hem va cridar l'atenció va ser la realitat augmentada, per la qual hi ha diferents recursos els quals et permeten veure elements ficticis en la nostre realitat. D'altre banda el concepte Gambe-Based Learning el qual a parir d'un joc aprendem continguts, aquests jocs fomenten el desenvolupament cognitiu, ens fa crear experiències i provoca en l'usuari una alta motivació.
Tot i que els conceptes estaven actualitzats i eren molt interessants, feia servir un vocabulari complex que en alguns moments era complicat d'entrendre.

Pel que fa la metodologia que va fer servir, exposava els continguts a partir d'un Power point, i posava exemples a partir de diferents videos i en viu, la qual cosa feia molt amena la xarrada. Tot i això va faltar una mica més de feedback per tal que els auditors poguessin iteraccionar més amb allò que anava explicant.

La duració va escessiva ja que va durar gairabé 1:30h, tot i això va faltar temps per la quantitat de contingut que ens volia explicar. Els recursos que va utilizar van facilitar l'interés per la conferència, ja que en el moment que va mostrar l'exemple del cor virtual, va impactar molt alts auditors. També hauria estat molt interessant poder haver porvat alguns dels productes que ens presentava. L'espai era motl limitat ja que erem molts alumnes i alguns d'ells no tenien lloc per seure, d'altre banda l'ambient no acompanyava ja que feia molta calor.

Per concloure aquesta petita critica valorativa de la conferència, voldria remarcar que hem va semblar molt interessant la gran majoria de temes que es van tractar, i més des del punt de vista d'un expert com ho és David Maniega. També va ser motl enriquidor per fer-nos adonar que les tecnologies formen part de les nostres vides i que no les hem de tenir temor, sinó al contrari cal aprendre d'aquestes i introduir-nos en les noves tecnologies ja que són el futur. I nosaltres com a professionals de l'educació hem de dominar aquestes eines ja que s'han d'anar introduint a les aules i en l'ensenyament.
Per acabar us adjunto dos videos que hem van sembla motl rellevants de la xarrada, el primer és d'un projecte de joc anomenat The Void, i el segon és d'un grup anomenat the fun theory els quals converteixen el simple gest de reciclar vidre en un joc, el qual provoca una gran motivació i interés per part dels ciutedants.



VIDEO 1:






VIDEO 2:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada